HELLO

BEGERJEDÉS

Biztosan ismered azt a folyamatot, amikor vásárolnál egy új terméket, és – hacsak nem impulzusvásárló vagy – elindulsz egy úton. Először felmerül az igény, hogy kéne valami, ami egy problémát megold vagy könnyebbé tesz. Aztán ahogy formálódik a kép, elkezdesz információkat gyűjteni, böngészed a netet, beszélsz a kollégákkal, megvitatod a barátaiddal. Ahogy kezd letisztulni a kép, és szűkül a potenciális jelöltek köre, úgy fokozódik benned az izgalom. Próbálsz profi lenni, tudományos, hitbeli, családi hagyományokon alapuló döntést hozni, de egyszercsak elérkezik a pont, ahol szétteszed a kezed, és tanácstalanul ennyit mondasz (előre feloldozva magad, az esetleges nem teljesen pozitív kimenetelü jövőbeni döntéstől): Csak egy felhasználó vagyok.

VADÁSZAT

Majd egyszercsak eljön a pillanat, amikor megrántod a vállad, és rányomsz a KOSÁRBA feliratú gombra, kitöltöd az adataidat – hacsak nem regisztrált vásárló vagy már –, elfogadod az összes leírást, egyeszséget, tájékoztatót, és véglegesíted a rendelést.

Ettől a pillanattól az izgalom őrületbe csap át, vajon mikor jön a futár? Lelassul az idő, számolod a másodperceket, napközben többször megnézed a rendelés állapotát, és egyszercsak bimm bamm (van akinek brrrrrrr, vagy valami hasonló), megszólal a csengő, és (abban a pillanatban) a világ számodra legfontosabb embere átnyújtja A DOBOZT.

Mint egy megszállott átveszed a csomagot, aláírod, elköszönsz (menj már), és rohansz vele be a SZENT KICSOMAGOLÓ HELY-edre (mindenkinek van ilyen, nem tudtad?), útközben magadhoz veszed a CSAK RENDELT TERMÉKEK FELNYITÁSÁHOZ HASZNÁLT, SZENT CSOMAGOLÁS RAGASZTÓSZALAG ELNYISSZANTÓ SNICCER-edet, és megérkezel a nirvánába.

Mostmár a Tiéd, megérkezett, itt van a kezedben. Van formája, színe (egy kicsit más, mint a képen volt, mindegy), szaga (úúúúúúú), meg lehet tapogatni, nyomkodni, felpróbálni, stb., stb., stb. A testedben szétáradó endorfin hatására gyermeki mosoly terül szét az arcodon, repülsz a boldogságban, súlytalan vagy. Persze van olyan is, amikor csalódottságodban földhöz vágnád, és ugrálnál rajta percekig, amíg teljesen megsemmisül, és közben átkokat szórnál arra a cégre, aki kitalálta, meg arra, aki legyártotta, meg arra aki forgalmazta, meg a futár is dögöljön meg…de erről itt nem beszélünk.

MISSZIÓ

Az I am just a user azért jött létre, mert ebben a folyamatban van pár olyan állomás, amivel rengeteg blogger, vlogger, önjelölt amatőr és szakértő foglalkozik, ugyanakkor hiányzott az a láncszem, ami magát a kiválasztás folyamatát mutatná be. Hogyan és miért arra a termékre esett a választás? Milyen preferenciák alapján született meg a döntés, milyen termékeket néztünk meg közben.

Természetesen mindez szubjektív módon, csak lazán, kötöttségek nélkül, ha lehet inkább szórakoztatóan, hiszen
Csak egy felhasználó vagyok.